Cockpits

Uit SimRace Vereniging Nederland
Ga naar: navigatie, zoeken

De droom van iedere simracer: een eigen cockpit. Er zijn hobbyisten die hun eigen cockpit in elkaar timmeren, zagen, lijmen, solderen, lassen en verven of zelfs spuiten. Ook wordt het aanbod van racestoeltjes (raceseat) steeds verder uitgebreid en dalen de prijzen, waardoor een raceseat steeds aantrekkelijker wordt voor de serieuze simracer om aan te schaffen. Er zijn genoeg bedrijven die complete cockpits of zelfs wagens verhuren voor evenementen, maar een losse racestoel waarop het stuur en pedalenset bevestigd kan worden, zal al tot genoeg verbeelding spreken. In dit artikel nemen we een aantal raceseats op met daarbij hun belangrijkste kenmerken.

  • srstoel van een in Nederland gevestigd bedrijf. Een racestoel voor een alleszins acceptabele prijs. De stoel kan in lengte versteld worden, waarbij zelfs verlengstukken verkrijgbaar zijn. Ook is de rugleuning van de stoel in zithoek te verstellen. Alleen het stuur is niet niet in hoogte verstelbaar.
  • Playseat Het bekendste merk met het grootste aanbod. Een raceseat wordt vaker aangeduid als een Playseat, wat aangeeft dat het met de naamsbekendheid in ieder geval goed zit. De stoelen kenmerken zich door de vele instellingsmogelijkheden en zijn hierdoor geschikt voor vrijwel iedere simracer, ongeacht zijn of haar lengte.
  • Het merk Gameracer heeft ook een uitgebreid aanbod in verschillende prijsklassen met veel opties.
  • Van Fanatec zijn ook racestoelen te krijgen. Het aanbod varieert van een vrij simpele houder voor stuur en pedalenset tot een superdeluxe racestoel waarop drie monitors bevestigd kunnen worden.